fusing https://fusingus.com/ מלווים מפעלים מסורתיים וחברות משפחתיות בצמיחה Wed, 22 Sep 2021 11:55:20 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8 https://fusingus.com/wp-content/uploads/2021/08/cropped-fav-icon-fusing-43-32x32.png fusing https://fusingus.com/ 32 32 להיות מנהלים טובים יותר באמצעות שתי מילים https://fusingus.com/2021/03/24/%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a0%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%95%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%aa%d7%99-%d7%9e%d7%99/ Wed, 24 Mar 2021 08:00:00 +0000 https://fusingus.com/?p=833 לפני שלוש שנים ישבתי ליד השולחן במשרד וכתבתי מכתבי תודה לכמה מהמנהלים שלי לשעבר.
באחת מהסדנאות שהשתתפתי במסגרת הלימודים, נתבקשנו לכתוב מכתב תודה למנהלים שעוררו בי השראה.

The post להיות מנהלים טובים יותר באמצעות שתי מילים appeared first on fusing.

]]>

הכרת תודה, מנהלים טובים יותרDesigned by Freepik

לפני שלוש שנים, באחת מהסדנאות שהשתתפתי במסגרת הלימודים, התבקשתי לכתוב מכתבי תודה למנהלים שעוררו בי השראה. ככה מצאתי את עצמי, יושבת במשרד וכותבת לכל אחד מהמנהלים שלי לשעבר מכתב תודה. (היו לי יותר מנהלים מאשר מנהלות ועל כן הפניה היא בלשון זכר 😊).

כתבתי למנהל משמרת ברשת מסעדות והודיתי לו על שנתן לי את העבודה הראשונה ובכך לימד אותי איך לנהל ולרתום אנשים למרות שהם היו גדולים ממני בהרבה שנים.

כתבתי למנהלת הצוות הראשונה שהייתה לי והודיתי לה על שנתנה לי להוביל הטמעה של מערכת CRM חדשה, ובכך למדתי איך להנגיש ידע לאחרים ועד כמה תקשורת בינאישית היא חשובה.

וכתבתי לאנשים נוספים – קולגות לעבודה, מנטורים, מורות – שהושיטו יד, עזרו לי, דחפו אותי ותמכו בי הרבה מעבר לנדרש מתפקידם.

ישבתי וכתבתי למעלה משעה ולכל אחד מבלי לשים לב כתבתי עמוד שלם, הרבה יותר ממה שתכננתי. למחרת, הלכתי לדואר ובדרך חשבתי מה למדתי במהלך התהליך הזה ולמה תרגול הכרת תודה גרם לי להרגיש כל כך טוב.

כיצד זה קשור בלהיות מנהלים טובים יותר? הבנתי, שאני כותבת דווקא על המנהלים הללו, כי הם היו מנהיגים שתמכו לא רק בעבודה שלי, אלא גם בחיי. היה להם מספיק אכפת ממני, כדי להבין את השאיפות שלי וההתמודדויות שלי. ובתמורה לכך הם הוקירו לי תודה על התרומה שהבאתי לצוות.  גם אחרי שנים שאני לא עובדת בארגונים הללו, הם עדיין המנהלים שאני חושבת עליהם. כבר אז הבנתי שאני רוצה להיות מנהיגה כזו, בדיוק כמותם.

ומהרגע שהפכתי להיות מנהלת, הפכתי להיות מנהיגה שהיא מעריכה ומוקירה תודה.

מהי הכרת תודה?

לעיתים מובנת כתכונה (הנטייה הכללית שלנו להודות) ולעתים מובנת כרגש (תחושה זמנית הנגרמת מאירוע). הכרת תודה, מוגדרת בדרך כלל כהכרה בתוצאות חיוביות הנובעות ממקורות חיצוניים. אנחנו מתקבלים למקום עבודה ואנו מוקירים תודה לחברה שנתנה לנו הזדמנות. כשיש יום יפה בחוץ, אנחנו מוקירים תודה לכוח עליון, על ההזדמנות ליהנות מכל היופי הזה.

הכרת תודה, היא לא משהו שהומצא על פי white paper של מרכז המדע באוניברסיטת ברקלי. למעשה, "יש לה שורשים עמוקים המוטבעים בהיסטוריה האבולוציונית שלנו, במוחנו וב- DNA שלנו ובהתפתחות הילד". אלטרואיזם הדדי – אתה מגרד לי את הגב אני אגרד את שלך- זה הבסיס לפרקטיקה של הכרת תודה בימינו.

כיום הכרת התודה מובנת כ"דבק חברתי" המשרה נדיבות, אדיבות ועזרה, כולל בעבודה.

למה חשוב להיות מוקירי תודה

אז אתם רוצים לדעת כיצד להיות מנהלים טוב יותר. זה מרגיש לגמרי מובן מאליו, שיותר כיף לעבוד אצל מנהל שמעריך אותך מול אחד שלא? להיות מוקיר תודה בעבודה, היא אחת הדרכים היעילות ביותר ליצור ולתחזק תרבות עבודה חיובית ופרודוקטיבית.

קודם כל, אדבר על ההשפעה האינדיבידואלית של תרגול הכרת תודה ולאחר מכן אדבר על היתרונות של מנהלים שמתרגלים הכרת תודה על העובדים שלהם.

ברמה האישית להכרת תודה יש ​​את ההשפעות החיוביות הבאות:

מגביר את הרווחה והחיוביות

במחקר זה, נמצא שאנשים שמחזיקים ברשימה של דברים שהם מודים עליהם, הם בממוצע יותר מאושרים, מאשר אנשים שאין להם רשימה.

מגביר את ההערכה העצמית והנדיבות

הכרת תודה, היא רגש הממוקד באחרים. התרגול, מגביר את החיוביות הכוללת כלפי אחרים וזה עוזר לנו לחשוב בצורה חיובית על עצמנו.

משפר את הבריאות הכללית

להיות מוקיר תודה- בד"כ נמדד במחקרים, ע"י השקעה של 5 דקות ביום בכתיבת יומן "הכרת תודה". התוצאה- גורמת לאדם להתאמן יותר, לחוות פחות כאב ולישון טוב יותר. בנוסף מחקרים מגלים כי הכרת תודה גורמת לתוחלת חיים ארוכה יותר.

אנשים שהם מוקירי תודה, הם אנשים, בעלי יכולת טובה יותר להתמודד עם עליות ומורדות החיים, מעניקים יחס טוב יותר לאנשים אחרים ומרגישים טוב יותר פיזית ונפשית. זה לגמרי משתלם גם אם זה לא יהפוך אתכם למנהלים טובים יותר.

אבל זה בהחלט כן.

למה להיות מנהלים מוקירי תודה

תרגול הכרת תודה מועילה אם אתם רוצים לדעת איך להיות מנהלים טובים יותר. ואלו הן כמה מהדרכים:

משפר את שביעות הרצון והאושר של העובדים שלך

במחקר שנעשה, ביקשו מ- 100 משתתפים לכתוב פתקים של הכרת תודה ולצפות כיצד ירגישו כלפיהם מקבלי הפתקים. המשתתפים העריכו יתר על המידה שהנמענים יהיו מובכים והמעיטו מאוד בהשפעות החיוביות של הפתקים. נמענים רבים אמרו שהם "התרגשו" לקבל את הפתקים. השיעור? קצת הכרת תודה (לקח פחות מחמש דקות לכתוב את הפתקים!) עושה הרבה ומשפיע לאורך כל הדרך.

מגדיל את האמון של העובדים בך

מחקרים מראים כי, הכרת תודה מובילה לרמות גבוהות יותר של תמיכה ואמון. אם אתם רוצים שהעובדים שלכם, יאמינו בכם וילכו בעקבותיכם, יהיה לכם הרבה יותר פשוט אם תוקירו תודה באופן קבוע.

מקדם פרודוקטיביות

מדעני המוח הסבירו שמנהלים המתמקדים בבעיות מתפקדים גרוע יותר מאשר מנהלים שמתמקדים בטוב. מנהיגים מסוג זה גורמים לצוותים שלהם לפרוח בסביבה מאוזנת יותר.

העובדים נשארים בארגון לאורך זמן

מחקרים מראים, שעובדים שמקומות העבודה שלהם מתמקדים בתרבות של הכרת תודה הם בעלי שביעות רצון רבה יותר בעבודה ופחות בעלי מוטיבציה לחפש הזדמנויות אחרות. לגרום לעובדים שלך להרגיש מוערכים היא אחת הדרכים הפשוטות והיעילות ביותר להיות מנהיג טוב.

להיות מנהלים טוב יותר: הדרכים להוקיר תודה בעבודה

אתם מוזמנים לאמץ את הרעיון של התרגיל שעשו לי בסדנה, כשנפרדתי מהצוות שלי קניתי מחברות ובקשתי מכל חבר/ה בצוות לכתוב אחד לשנייה מכתב תודה, אבל אם זה לא בדיוק הסגנון שלכם, נסו את אחת הדרכים הבאות כמנהלים:

1. הכרת תודה כל יום

כתבו רשימה של דברים שאתם מודים עליהם, עשו מדיטציה מודרכת או שקטה שממוקדת בהכרת תודה. זה יכול להיות משהו שאתם משתפים עם העובדים שלכם, או משהו שאתם עושים לבד.

2. תנו מחמאות ספציפיות

כשעובדים עושים עבודה טובה, פשוט תגידו להם ! תגידו להם בדיוק ממה התרשמתם. מהיוזמה שהפגינו, מהמצגת המרתקת שהכינו, מהאוכל שהביאו לשאר חברי הצוות, מפעילות שארגנו. החמיאו לעובדים, גם כשהם עושים רק את מה שנדרש מהם- הוכח כי הכרת תודה יומית משפרת את המוטיבציה והתפוקה.

3. צרו קיר הכרת תודה פומבי

הכרת תודה בפומבי מראה לעובדים שלכם שאתם מאמינים בתרבות של הכרת תודה. עודדו את כל העובדים לקחת חלק בפעילות, מעובדים שעזרו בגדול (גיבוי חבר צוות שחולה) לעובדים שעזרו בדברים הקטנים (הגישו מים לאורחים).

4. התחילו ישיבות צוות בהכרת תודה

ישיבת צוות היא דרך מושלמת ליצור יחסי קירבה בצוות. התחילו את הישיבה בשיתוף במשהו שהם מוקירים תודה עליו. להלן כמה שאלות לשימוש: מה נתן לך השראה היום? מה גרם לך לחייך היום? מה הדבר הכי טוב שקרה לך היום?

5. תנו מתנות

העניקו לעובדים שלכם מתנות וצ'ופרים קטנים. שובר מתנה ביום ההולדת, הזמינו לארוחת צהרים באופן ספונטני, הביאו מטפל/ת בעיסוי בתקופה עמוסה ולחוצה. ערכו ימי גיבוש אחת לחודש, אחת לרבעון עורכים הגרלה ומעניקים סכום סמלי (10-20 ₪ לעובד/ת !) לעמותה שנבחרה.

6. חגגו אירועים אישים

בימי נישואין או באירועים מיוחדים אחרים, שקלו להפגיש את העובדים כדי לכבד ולחגוג עם העובד/ת.

בקשו מכל חבר/ת צוות לספר, איך אותו אדם עזר להם או הפך את היום שלהם לטוב יותר. אפשר גם ליצור "כיסא חם" שמי שיושב בו כולם נותנים לו מחמאה, או שתפו זיכרונות באמצעות אלבום/ מצגת אישית.

זכרו הכרת תודה לא עולה לכם כסף ואתם רק מרוויחים מזה ותודה שקראתם ! (ראיתם מה עשיתי?)

29/01/2020

The post להיות מנהלים טובים יותר באמצעות שתי מילים appeared first on fusing.

]]>
ניהול שינויים ב-8 שלבים פשוטים (אנחנו מבטיחים!) https://fusingus.com/2020/12/13/%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%91-8-%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%99%d7%9d/ https://fusingus.com/2020/12/13/%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%91-8-%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%99%d7%9d/#comments Sun, 13 Dec 2020 10:00:00 +0000 https://fusingus.com/?p=1 אחד הדברים המלחיצים ביותר בעולם העבודה - ראיון עבודה. וזאת, למרות שאנחנו יודעים, פחות או יותר, אילו שאלות יציגו לנו במהלכו.
בדומה למועמדים, גם לנו המנהלים יש מילה כזו, שאנו לא ממש אוהבים להגיד: שינוי.

The post ניהול שינויים ב-8 שלבים פשוטים (אנחנו מבטיחים!) appeared first on fusing.

]]>
אחד הדברים שמלחיץ אנשים בעולם העבודה- "ראיון עבודה", למרות שאנחנו יודעים, פחות או יותר, אילו שאלות יציגו לנו במהלכו.

בדומה למועמדים, גם לנו המנהלים יש מילה כזו, שאנו לא ממש אוהבים להגיד: שינוי.

אף אחד מאתנו לא רוצה לחזור אחורה או לשנות כיוון לאחר שהשקענו בעבודה הכנה ובבניית תשתיות.

ועם זאת, אנחנו תמיד יכולים להיות מוכנים  וזה מתחיל בליצור בסיס בעל יכולות הכלה,

כך השינוי יכול לקרות בצורה 'חלקה' יותר ולהותיר תוצרים העולים על המצופה.

ברוכים הבאים לניהול שינויים!

Designed by Freepik

מהו ניהול שינויים?

בארגון שינוי מתייחס לכל מה שמשנה את שיטות העבודה, המשימות, או את המבנה הארגוני. ניהול שינויים מתאר את התהליכים, הכלים והמשאבים העוזרים לעשות את זה בצורה היעילה ביותר.

אז מה גורם לנו לשנות כיוון באמצע התהליך ואפילו מעבר לכך? הסיבות כוללות:

  • מטרות שלא הוגדרו כראוי בתחילת התהליך
  • בעלים/ מנכ"ל שמשנה את דעתו ועלינו לשלב את הרעיונות החדשים שלו
  • הטכנולוגיה בה משתמשים הצוות אינה מותאמת לתהליך
  • משאבים שנגמרים לפני שניתן להשלים את השינוי
  • חוקים או תקנות חדשות שנכנסו לתוקף ונדרש לבצע שינוי והתאמה

בשנת 1995 פרסם פרופסור מבית הספר לעסקים בהרווארד ג'ון קוטר ספר שכותרתו  Leading Change. הוא הציג מודל חדשני ופורץ דרך לניהול שינויים, אשר כולל שמונה שלבים שכולם צריכים להיעשות, כדי שהשינוי יעבוד.

להלן כל מה שצריך לדעת כדי ליישם את האסטרטגיה של קוטר, בשינוי שאתם רוצים להוביל בארגון שלכם.

שלב 1: יצירת דחיפות

השינוי חייב להיות בעל חשיבות וערך לפחות ע"י 75% מהעובדים. ברגע שהשינוי נוגע בכמה שיותר אנשים, ככה הוא הופך להכרחי יותר והארגון יקדם ויתמוך בו בצורה הטובה ביותר.

אנו יכולים ליצור תחושת דחיפות על ידי:

  • שנגרום לכולם להבין כיצד השארת הדברים כפי שהם תהווה השפעה שלילית על הארגון
  • מכירת היתרונות והערך של החלת השינויים

עלינו להבהיר שבמקרה זה שינוי הוא רצון ולא רק צורך. לשיחות אלו, יש להציג אלמנטים משכנעים כגון נתונים אודות השוק הנוכחי, פעולות שננקטו על ידי מתחרים וכל מגבלה כגון: רמות משאבים נמוכות.

לדוגמה, אם אתה בעלים של ארגון לייצור אריזות למזון ותעשיית המזון אימצה תקנות חדשות, העובדה שעלולות להתעורר בעיות משפטיות אם לא יבוצעו שינויים יכולה לעורר את רמת הדחיפות הנכונה.

שלב 2: גיבוש קואליציה עוצמתית

התווית הדרך לשינוי דורשת תמיכה גלויה מאנשי מפתח בתוך הארגון. כשאנחנו רוצים לשכנע אחרים שצריך לשנות, במיוחד שינוי שדורש השקעה כספית והגדלת עומס העבודה על המנהלים והעובדים, עלינו להקים קואליציה של אנשים משפיעים שניסיונם, מומחיותם ואף חשיבותם בתוך הארגון.

במקרה של ייצור אריזות למזון המוזכרים בשלב הראשון, הקואליציה שלנו יכולה לכלול את מנהל/ת המכירות ומנהל/ת הרכש של הארגון, שסביר שיכירו את השינויים הרגולטוריים וההשלכות של התעלמות מהם.

Designed by Freepik

שלב 3: יצירת חזון לשינוי

ברגע שהבנו שהשינוי הוא חיוני, סביר להניח שיהיו לנו מספר רעיונות לביצועו. אנו נשלב את החזון בתוך הפתרונות, כך שכולם יהיו חשופים לחזון וגם יידעו מה עומד להתרחש וישתפו פעולה.

ב-FUSING אנחנו משתמשים ב-Planner לצורך ניהול משימות וב- TEAMS כפלטפורמה לשיתוף פעולה המבוססת על צ'אט עם שיתוף מסמכים, פגישות מקוונות וכו'.

הדגש העיקרי הוא שלכולם יש חלק !

משאב כמו Planner מאפשר לנו להעביר הוראות ומידע מבלי שנדרש לפגישות קבועות. הכל משוקף בצורה ברורה לעובדים ובזכות הוודאות הזו הם מרגישים בטוחים יותר לקדם שינוים.

שלב 4: תקשור החזון

יצרנו חזון לשינוי ובנינו תוכנית עבודה כדי להפוך אותו למציאות. עכשיו צריך לתקשר זאת ביעילות. התחילו להוציא את התוכניות לפועל באמצעות מעשים והדגמות: שימוש בתוכנה חדשה, יישום נהלים חדשים וכו'. שמשו דוגמא אישית לעובדים והובילו את השינוי באמצעות מעשים.

שלב 5: הסרת מכשולים

לאחר שתקשרנו את החזון והדגמנו את הפעולות התומכות שאנחנו רוצים שאחרים ישתמשו בהם,

הגיע הזמן לזהות ולהסיר את כל המכשולים לשינוי. מכשולים אלה יכולים להיות:

  • תהליכים או מערכות שאינן יכולות לתמוך בשינוי
  • מנהלים/ עובדים שמתנגדים לשינוי

אופן הסרת המכשולים יכול להתבצע במספר דרכים, יתכן שנצטרך לרכוש כלים חדשים או להקדיש זמן ל"מהססים" בלהבין את הצורך בשינוי. בתרחיש הגרוע ביותר, לצערנו ייתכן שיהיה צורך להחליף את האנשים הללו, בחברי צוות חדשים שיתמכו בתהליך.

Designed by Freepik

שלב 6: יצירת ניצחונות לטווח קצר

שום דבר לא ממריץ ומניע אנשים כמו הצלחה.

הענקת תחושת ניצחון למנהלים והעובדים בשלב מוקדם של התהליך רותמת ומחזקת את תחושת המסוגלות ובכך יוצרת מחויבות להטמעת השינוי. פרקו את המטרה ארוכת הטווח שלכם להישגים לטווח קצר.

ב-FUSING אנחנו יוצרים אבני דרך ליעדים שהם משמעותיים ועם זאת ניתנים להשגה ובכך אנחנו מתייחסים אליהם כאל סדרה של 'ניצחונות' שיניעו עוד יותר את כל הצוות.

שלב 7: בניית השינוי

כשמתחילים להריח את הניצחון, זה יכול להיות מפתה להאט וליהנות מפירות העבודה הקשה שלכם. המתח באוויר יורד- לא כדאי שנתחיל להירגע? הרעיון הזה אולי מתאים לרצי מרתון, אך כשמובילים שינוי, הכרזה על ניצחון מוקדם מדי עלולה להכשיל. 'ניצחונות מהירים' לא יהפכו את השינוי לקבוע: יש להמשיך ולהטמיע, לזהות תחומים לשיפור ולהמשיך הלאה.

שלב 8: עגנו את השינויים בתרבות הארגון

הפכו את תרבות השינוי לטבעו של הארגון, ברגע שזה יהפוך להרגל אין דבר שיכול לעצור את הארגון מלהתפתח בצורה מהירה יעילה ונתמכת ע"י עובדיו.

13/12/2020

The post ניהול שינויים ב-8 שלבים פשוטים (אנחנו מבטיחים!) appeared first on fusing.

]]>
https://fusingus.com/2020/12/13/%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%91-8-%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%99%d7%9d/feed/ 1
כיצד להתמודד עם לחץ בעבודה: 10 טיפים יעילים https://fusingus.com/2020/03/24/%d7%9b%d7%99%d7%a6%d7%93-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%93-%d7%a2%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%a5-%d7%91%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94/ Tue, 24 Mar 2020 21:44:00 +0000 https://fusingus.com/?p=1764 מצבי לחץ ושחיקה הם מצבים נפוצים בעבודה ועם זאת, יש מה לעשות בנידון כדי לשפר את מצבכם ואת מצב העובדים בארגון שלכם.

The post כיצד להתמודד עם לחץ בעבודה: 10 טיפים יעילים appeared first on fusing.

]]>
Designed by Freepik

במציאות היומיומית אין כמעט עובדים שאינם מרגישים לחוצים, פרויקטים גדולים, דד-ליין לוחץ, תחלופת עובדים, עומס משימות, פרויקט שנכשל, פרזנטציות בפני קהל רב, תחרותיות בין קולגות.

ומשבר הקורונה רק הוסיף לתחושה ולגורמי לחץ נוספים במקום העבודה ובהם אי-ודאות כלכלית, חרדה בריאותית וחוסר יכולת להפריד בין הבית לעבודה.

אז איך אפשר להתמודד עם לחצים ומתח בעבודה?

הנה 10 דרכים יוצאות דופן לעשות את זה וכן- כולן לגמרי יעילות:

1. לנשום עמוק

שאפו אוויר עמוק פנימה ועשו את זה תוך כדי ספירה איטית עד 5. החזיקו את האוויר בבטן ל-5 שניות ואז נשפו עמוק. עשו זאת 5 פעמים ברצף. למה זה טוב? אתם מתרכזים ב-“כאן ועכשיו”, מתנתקים ממה שמסביב ומתרכזים בתחושה. ומשום שנשימות איטיות ועמוקות מובילות להרפיית הגוף והשרירים.

2. שנו את מה שאתם אוכלים בצהריים

לסוג מזון שאנחנו אוכלים יש השפעה גדולה על הרגשות שלנו, התחילו את הארוחה בסלט ירקות טרי, המשיכו למנה העיקרית דג/ בשר/ עוף וסיימו עם פחמימה בכמות נמוכה משמעותית. הפחמימה אומנם נותנת לנו בוסט אנרגטי לזמן קצר, אך לאחריה מגיעה הנפילה במצב הרוח וגם ברמות האנרגיה.  

3. תנו יותר אחריות לעובדים

הגדירו משימות ויעדים אבל תנו לעובדים לחשוב על דרכי הביצוע הטובות ביותר, הקצו להם משאבים אם הם נדרשים לביצוע המשימה. תדאגו לבצע פגישות עבודה אחת לשבוע ולוודא שהעובדים שלכם בכיוון הנכון, אם משהו מציק לכם, דברו איתם בפתיחות.

4. תכנון משימות יומי

בכל סוף יום עבודה, כתבו לכם 3 משימות שחשוב לכם לבצע ליום המחרת. ותדאגו לסגור את היומן שלכם בהתאם לזמן הנדרש. כמו כן, תדאגו לגוון במשימות.

5. צאו להפסקה

עבודה רציפה לא מקדמת אותנו מהר יותר, בין פגישה לפגישה הקפידו על הפסקה של מספר דקות, צאו החוצה מהמשרד/ הבניין ועשו צעדה קטנה.

6. הוציאו אנרגיות

15 דקות של תרגול קל ואתם כמו חדשים. תמיד אפשר לעשות בתוך המשרד מתיחות, לעלות ולרדת מדרגות או כל תרגיל כושר אחר ואם התמזל מזלכם פשוט גשו לחדר כושר.

7. חלצו נעליים

שיטה פשוטה ביותר וגם חסרת תופעות לוואי (למרות שאלה שיושבים צמוד אליכם אולי יתווכחו עם הקביעה הזו). לחליצת הנעליים מתלווה תחושה של נוחיות וביתיות. אגב, חברת הגיימינג הפינית – Supercell ידועה בכך שעובדיה מחויבים לחלוץ נעליים עם הכניסה למשרד. כנראה שיש בזה משהו, משום שהחברה הזו עושה כ-2.5 מיליון דולר ביום.

8. כנות

תקשורת טובה בעבודה היא הבסיס למערכת יחסים מצוינת עם הבוס, קולגות, לקוחות ועם כל מי שיש לכם אתו אינטראקציה. אם קשה לכם עם מישהו ואתם חשים קצר בתקשורת, נסו לדבר אתו על העניין ונסו למצוא דרך משותפת לתקשורת יעילה וטובה.

9. הציבו גבולות

הגבילו את ההודעות והמיילים מחוץ לשעות העבודה. 

10. איזון

מילת המפתח לחיים מאושרים ורגועים היא היכולת להיות באיזון בין הדברים השונים שאתם עושים, כך ששום דבר לא יבוא על חשבון הדבר האחר. להבין מה חשוב לנו ולשחרר את מה שלא מועיל לנו או שפחות חשוב לנו.

ולזכור שהחיים מגוונים, משתנים ולעיתים הם מאתגרים ולעיתים הם נעימים ומהנים. ולכן הקדישו לפחות שעה ביום לפעילות מהנה: בילוי עם הילדים, חוגים, תחביבים וכד'.

24/03/2021

The post כיצד להתמודד עם לחץ בעבודה: 10 טיפים יעילים appeared first on fusing.

]]>